Kinesitherapie

Wat kan en doet een kinesist?

Lage rugpijn, stijve spieren of revalidatie? Een kinesitherapeut helpt je (opnieuw) beter te bewegen. Door specifieke oefeningen en therapie bij de kinesist, verminderen je pijnklachten en voorkom je problemen in de toekomst. Elke behandeling heeft als doel om acute of chronische bewegingsproblemen te doen verdwijnen of zoveel mogelijk te herstellen.

Onze kinesisten passen verschillende behandeltechnieken toe om je lichamelijke klachten te verlichten en verhelpen — van gekwetste spieren tot verstijfde gewrichten of zenuwletsels. Onze behandelingen stimuleren je lichaam zichzelf te genezen. 

Bij een eerste consultatie gaan we met je in gesprek en proberen we een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van je klachten. In samenspraak werken we een persoonlijk behandelplan voor je uit, zodat we je intensief kunnen begeleiden.

Welke behandelingen zijn er?

Wil je je lichaam versterken en beter leren controleren? Revalideren na een operatie of verlost geraken van pijn? Er bestaat een behandeling op maat van elke klacht. Wij passen verschillende, gespecialiseerde technieken toe

 • oefentherapie
  • mobiliteitsoefeningen
  • stretching
  • evenwichtstraining
  • coördinatietraining
  • spierversterkende oefeningen
 • manuele therapie
  • manipulatie
  • dry needling
  • myofasciale therapie
  • manuele stretching
  • mobilisatie

Sportrevalidatie

Sportkine is een van de belangrijkste expertises van ons kineteam. Deze tak focust in de eerste plaats op revalidatie na sportletsels of orthopedische klachten — uiteraard behandelen we ook niet-sporters met gelijkaardige problemen. Dat gaat van lichte spierpijn, contracturen en scheuren tot revalidatie van de kruisband, meniscus of het kraakbeen.

Functionele training en preventieve revalidatie staan centraal. Dat betekent dat we trainen in houdingen en bewegingen die sterk aansluiten bij je dagelijkse (sport)activiteiten. We doen dat in onze grote, volledig uitgeruste trainingsruimte. Voor elke patiënt stellen we een specifiek behandelplan op dat beantwoordt aan je individuele noden.

Oefentherapie

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van je kinebehandelingen. Hierbij werken we aan je kracht, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Door de juiste oefeningen uit te voeren, kunnen we specifieke spieren en pezen versterken. Zo moeten je overige spieren minder hard werken en komt je lichaam weer meer in balans.

Anderzijds kunnen we ook de spanning in bepaalde spieren doen afnemen. Deze spanning kan zich bijvoorbeeld vastgezet hebben door een foutieve lichaamshouding of door overbelasting. Wanneer de spanning afneemt, zullen ook je klachten verminderen.

Manuele therapie

Bij manuele therapie onderzoeken en behandelen we bewegingsbeperkingen van je spieren en gewrichten, die mogelijk aan de basis liggen van jouw pijnklachten. We gebruiken verschillende technieken, zoals mobilisatie, manipulatie en stretching om je lichaam te ontspannen en opnieuw beweeglijk te maken.

Dry needling

Dry needling is een gerichte methode om spierspanning aan te pakken. We werken op verschillende triggerpoints: dat zijn gebieden in je spieren die gevoelig zijn voor druk en die spanning in stand houden. Die gebieden prikken we aan met een fijne naald, zodat de spier samentrekt. Het triggerpoint ontspant hierdoor en de opgestapelde afvalstoffen komen vrij. Vlak na een dry needling-sessie kan je spier stijf aanvoelen, maar na een tweetal dagen zouden je klachten beter moeten zijn.

Boek een consultatie

Kunnen we je helpen? Maak een afspraak of kom vrijblijvend eens langs, dan bekijken we samen wat we voor je kunnen doen. Of volg een gratis proeftraining.

Tarieven 2023, niet geconventioneerd:

 • Behandeling €37,00
 • Eerste behandeling €50,00

  inclusief dossierkost (terugbetaald door het ziekenfonds)

 • Chronisch Dossierkost (Fa-, Fb-, E-pathologie, 1-malig) €30,65
Scroll naar boven